Avnbøg hæk fra Haekplanter Heijnen

Avnbøg hæk fra Haekplanter Heijnen? I din søgen efter en passende hækplante stødte du på den fælles hornbjælke eller capinus betulus? Det er meget fornuftigt, vi forklarer dig gerne, hvorfor det er en god ide at købe hornbjælker til din have. Hornbeam er en velkendt, oprindelig træart relateret til birk. For så vidt angår deres udseende, er forskellene ret store, så det er ikke en nært beslægtet art. Hornbjælken er meget lig bøgen i alle henseender, især når vi taler om hornbjælken som en hæk. Dette er mere eller mindre tilfældigt, da de to arter ikke er beslægtede.

Hornbjælken (Carpinus betulus) ligner meget Fagus sylvatica (bøghæk), men bladene har en mere lunefuld overflade. Hornbeam kan tåle dårlig jord og våde forhold bedre end Fagus sylvatica. Hornbeams blade får en gråbrun farve om efteråret, hvorefter de falder af om vinteren. Det er let at beskære Hornbeam som en formel form, men denne hækplante passer også i en flot, uformel hæk blandt andre sorter. Beskæring i sensommeren eller det tidlige efterår er vigtigt for at sikre, at Hornbeam holder sine smukke vinterfarver.

Der er en enorm mangfoldighed af arter inden for hækplanter. Når alt kommer til alt er ”hækplanter” intet andet end et samlet navn for planter, der er egnede som hækplanter. Hvis du vælger at købe en hornbækhæk, vælger du en meget let løvfældende hækplante med smukke ribbet blade, en gennemsnitlig vækstrate og et naturligt udseende. Vi kalder denne plante let, fordi jordtype, vandbehov og sollys næsten ikke behøver at blive taget i betragtning: hornbjælken vokser under næsten alle forhold. Hornbjælken er mindre finicky end en bøghæk i alle disse områder. Den eneste ulempe ved hornbjælken sammenlignet med bøg er, at hornbjælken mister flere blade om vinteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.